Pápanyalóka

Keresztre feszített zenék [+]

2009. május 29. 18:41 / nikola

Talán senki számára nem ismeretlen a BKV-s unalom zenehallgatással való elütése; miért ne tehetnénk ezt úgy, hogy közben valódi missziós tettet hajtunk végre? Mi biztos a Jesus Is My Friend c. tételt döngetnénk úgy, hogy a basszustéma kiszűrődjön a fülhallgatóból, és megtérjen a velünk együtt utazó sok-sok pogány.

A képet innen loptuk.

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 3,75/5

Cimkék: kereszt, zene

Kisded Szűz Mária, könyörögj érettünk!

(Köszönetd dszg kollégának a fotóért.)

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,82/5

Még Nagy János mondta nekünk egy interjúban, hogy "az egyház ne kommunikálja magát". Ez lesz a mai mottónk. Köszönet Tamos kollégának az önzetlen giccsvadászatért.

 

Monstranciáért rajongó

Csápoló, pixeles kezek emelkednek a levegőbe, nyújtóznak előre. A karszalag megcsillan a fényben, vélhetően tombol a résztvevőkben a Lélek. Kicsit Woodstock, a rajongás tárgya viszont egy kirakatvilágítással rendelkező, fénylő monstrancia. Egy kevés dícséretet megérdemel képzőművészünk is: nem azt a képet szúrta be háttérnek, amire elsőként asszociálna bárki. Más kérdés, hogy ez a párosítás nekünk soha nem jutott volna eszünkbe.

Klikk a képre a nagy felbontású változatért!

 

Senki sem születik papnak

Második versenyzőnk kicsit elborultabb; hogy Tamos kollégát idézzem: "hamarabb jut a plakátról eszembe az egyházi pedofília, mint bármi más". Van benne valami. Amúgy sem vagyunk oda a kisgyerekek reklámokban való szerepeltetéséért; a papruhába öltöztetett páréves kissrác és a "senki sem születik papnak"-szlogen együttes hatása leírhatatlan. A hidegfutkosás és gyomor-összeszűkülés után egy dolog nyugtat csak: tényleg senki nem születik papnak... (Amúgy a plakát a szeminárium nyílt napját hirdeti.)

Az ördög a részletekben van - tudjuk jól. Felülemelkedve azon, hogy teljesen fölöslegesen négy különböző betűtípust használ a plakát, túllépve azon is, hogy ezek közül az egyik nem tudja az Ü-betűt; szemethunyva afölött, hogy nem sikerült a cím elejére és végére ugyanolyan idézőjelet tenni (ráadásul minek oda idézőjel???), nem törődve azzal a fajta ízlételenséggel, melyet a képre közvetlenül rányomott szöveg okoz, felmerül bennünk egy kérdés: milyen már az, hogy egy konkrét rendezvényt népszerűsítő plakát percre lebontva közli a szeánsz programját, de arra nem ad választ, hogy mikor és hol lesz a rendezvény? (Esetleg hol kaphatunk bővebb felvilágosítást.)

A plakát szövegei is megérnének egy misét, de olyan méretű ez a kincsesbánya, hogy nem állunk neki a részletes elemzésnek; ezt mindenki megteheti maga. Felhívjuk viszont a figyelmet az idézőjel- és a hárompont-használatra, illetve a csodás ellentétekre: szájunkba rágják, hogy záró, ún. napközi imaóra, az viszont teljesen evidens, hogy ha a játék a quadrumban lesz, akkor tudjuk, hova menjünk. (Amúgy quadrum = kerengő. Nálunk ez alap.)

Klikk a képre a nagy felbontású változatért!

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 3,1/5

Leírás

Fröccsöntött szenteltvíztartók, naplementében kongó harangok, foszforeszkáló kisdedek.

Dobj giccset!

Válogatott lényeg

Névadónk, az eredeti pápanyalóka Megmondjuk, mi a giccs.

Keresés

Keres

Cimkék

óra (10), angyal (10), assisi (3), üveg (4), benedek (3), betlehem (6), buddha (3), csillám (3), elemér (5), ferenc (6), Ferenc (3), feszület (8), foszforeszkáló (5), gif (6), gyertya (10), húsvét (4), hologram (3), jézus (67), könyv (5), kép (6), képeslap (3), különkiadás (3), kereszt (30), kisded (5), kulcstartó (3), lámpa (3), lengyelország (3), őrangyal (3), lufi (4), mária (8), miseruha (4), műanyag (3), műköröm (3), nyaklánc (3), nyalóka (9), pápa (48), póló (4), pap (3), pió atya (6), plakát (4), plüss (3), róma (3), rózsafüzér (4), rózsafűzér (3), retro (3), szenteltvíz (4), szenteltvíztartó (6), szentföld (3), szent ferenc (6), szent györgy (3), szentkép (17), szent kristóf (4), szentlélek (3), szűz mária (32), szobor (13), tükör (4), teréz anya (3), tetoválás (5), tojás (4), utolsó vacsora (6), videó (3), világító (4)

Cimkefelhő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Archívum

© 2008-2024, IGEN